Stress en burn-out klachten

"Een burn-out, dat treft toch alleen mensen die wat kwetsbaarder zijn? gevoelig voor (werk)druk, wat neurotisch aangelegd, snel in paniek. Mensen die nou eenmaal wat minder gewend zijn..Maar ik, de nuchterheid zelve, dat overkomt mij toch niet?" - vrouw 29 jaar

Stress-reductie
Je hebt een enorme drive. Wil alle ballen in de lucht houden. Het leven nu vraagt ook enorm veel van je. Zoveel rollen, zoveel verwachtingen, zoveel actiepunten. Hoe borg je dat je geen roofbouw pleegt op je lichaam en straks burn-out op de bank ligt? Hoe kan je genieten van de mensen en successen in je leven? Hoe laad je je op? We kijken naar alle ballen die je hoog houdt en de rollen die je vervult. Planning, balans en timemanagement zullen de revue passeren. Is alles nog haalbaar of is het echt too-much?  Hoe zeg je dan nee op het volgende verzoek. Ook kijken we naar mindfull-leven, echt intens in het moment aanwezig kunnen zijn en naar echt ontspannen, hoe doe je dat, zodat je "kan" altijd genoeg vol is om uit te kunnen schenken? Stress komt door factoren van buitenaf, in hoeverre heb je daar invloed op, en het komt door factoren van binnenuit. Hoe weerbaar jij bent en hoe goed jij voor jezelf zorgt. We gaan al je keuzes onderzoeken. 

Burn-out therapie
Misschien ben je al een fase verder. Is de grote klap geweest. Dat moment dat het echt op was. Hyperventilatie aanval, paniekaanval, alleen nog maar kunnen huilen of letterlijk niet uit je bed kunnen opstaan? Je hebt een burn-out. Je lichaam trekt aan de noodrem want je bent  emotioneel helemaal opgebrand...en dat heeft gevolgen die niet zomaar weggaan door een weekje thuis bijkomen. 

Voor jou hebben wij een zeer intensief, praktisch programma met direct resultaat. We beginnen met een nood-plan om je dag door te komen en de belangrijkste zaken te regelen. Dan gaan we werken aan je basis van eten, slapen, inspannen en ontspannen. Vervolgens kijken we naar de oorzaken en de gevolgen. Welke roofbouw heb je gepleegd, waarom heb je dat gedaan? En dan natuurlijk gaan we op weg naar beter. Sterker en bewuster dan ooit. Niet terug naar waar je was voor je burn-out maar op een hoger plan, zodat dit nooit meer kan gebeuren. We hebben een zeer gedegen programma ontwikkeld dat je helpt om sterker uit je burn-out te komen.

Veel werkgevers betalen mee aan een burn-out herstelprogramma omdat je sneller en beter hersteld terug komt op je werkplek. We kunnen je helpen aanvraag tot vergoeding in orde te maken.

In grote lijnen bestaat burn-out therapie uit de volgende fasen;
1- De crisisfase: Tot rust komen, dagstructuur. Controle cognitief en emotioneel hervinden. Inzicht in wat er met je aan de hand is en acceptatie van de situatie. Je bent echt ziek als je een burn-out hebt.
 
2- De probleem- en oplossingsfase - Welke stressoren spelen een rol? Hoe beïnvloedbaar zijn ze? Wat moet er gebeuren? Leren ontspannen en opladen. Belemmerende gedachtes leren herkennen en omdenken. Zoektocht in jezelf; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik nu echt?
 
3- De toepassingsfase. Opbouwen van werken. Opbouwen van prikkels en het gewone leven met alle activiteiten. Terugvalpreventieplan. Valkuilen ontdekken en elimineren.
 
Echt waar! Een burn-out zouden we je eigenlijk mee moeten feliciteren! Als je hem namelijk goed doorwerkt kom je er veel sterker uit dan dat je ooit bent geweest! Met veel zelfkennis en een plan voor leven wat je echt belangrijk vindt. Je leven gaat naar een hoger plan en als je na een jaar terug kijkt op deze tijd ben je blij dat je met jezelf echt aan de slag bent gegaan. 
 
Deze hele weg, van opkrabbelen, tot het punt dat je weer straalt, knokken we graag met je mee. In het begin nemen we je echt mee aan de hand en later zullen we je spiegelen, confronteren en stimuleren. Prikkelen en uitdagen, maar ook je kracht laten zien. Je kernkwaliteiten, allergieën, valkuilen en uitdagingen in jouw leven. Zo waardevol om dat te weten. je maakt nooit meer dezelfde foute keuzes. Je leert nee zeggen en beter voor jezelf zorgen en je grens aangeven.
 
Neem contact met ons op voor een gratis kennismaking en ervaar zelf of je een klik met ons hebt. We willen er graag voor je zijn!


We bieden ook eenmalige programma's;

Boost uit je burn-out

Je hebt een enorme drive, je wil alle ballen in de lucht houden. Het leven nu vraagt zoveel van je. Zoveel rollen, zoveel verwachtingen, zoveel actiepunten. Je voelt dat je uitgeput raakt. Zowel fysiek als geestelijk merk je steeds meer klachten, maar je kan dit proces niet stoppen…

In deze 2 uur durende booster gaan we in een snel effectief en confronterend programma kijken hoever je op weg bent richting een burn-out. In 4 stappen: weten-willen-kunnen-doen, komen we tot een probleem- en oplossingsanalyse geheel op maat voor jou. Na deze booster heb je volkomen helder waar je nu staat en waar je naartoe wilt en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Na dat harde werken en de confrontatie is het tijd om te ontspannen… Laat alles los en geniet van een shiatsu drukpunten massage om tot totale ontspanning te komen.

De "Boost uit je burn-out" kost €155 per persoon.

De-stress your body and mind

Alles gaat al een tijd anders, veel meer of juist veel minder van wat je gewend bent. Je voelt onrusts, onzekerheid, frustratie dat dingen buiten je invloedsfeer liggen. Je merkt dat je je beste beentje voorzet, er wat van probeert te maken, maar dat dat je ook wat kost. Het wordt steeds lastiger echt te ontspannen. De boel op een rijtje te houden. Je bent echt nog niet burn-out maar wel af en toe flink gestresst! 

Je merkt het aan vage klachten; onrust, wazig zicht, trillen, stijve nek, moe maar niet kunnen doorslapen, aan alles twijfelen. Tijd voor een de-stress!  In deze workshop gaan we kijken naar alle ballen die jij nu in de lucht moet houden, is je draagkracht daarvoor groot genoeg? We kijken naar je energiebalans en hoe jij oplaadt. Is ontspannen hetzelfde als niets doen? Aan het einde van deze workshop heb jij tools op maat in handen die jou gaan helpen om alles wat er op je afkomt nu vol te houden op een manier dat je ook nog plezier uit je leven kan halen. 

Na deze workshop gaan we het ontspannen meteen oppakken met een heerlijke ontspanningsmassage van het Betuwsch Badhuys.

De "Destress" kost € 155 per persoon

Mini retraite: Tackel je Burn-out

Helaas, vanwege de Corona-maatregelen mogen wij nu deze retraite niet aanbieden.

Tijd voor actie, zo kan het niet langer. Nu wil je weten wat er met je aan de hand is, hoe erg het is en wat je nu moet doen. Je hebt een enorme drive, je wil alle ballen in de lucht houden. Het leven nu vraagt zoveel van je. Zoveel rollen, zoveel verwachtingen, zoveel actiepunten. Je voelt dat je uitgeput raakt. Zowel fysiek als geestelijk merk je steeds meer klachten, maar je kan dit proces niet stoppen. Neem een dag en nacht voor jezelf!


Om 14 uur kom je aan in ons Badhuys en krijg je een rondleiding, daarna gaan we beginnen.  In het eerste deel van deze mini-retraite gaan we in een snel effectief en confronterend programma kijken hoever je op weg bent richting een burn-out. In 4 stappen: weten-willen-kunnen-doen, komen we tot een probleem- en oplossingsanalyse geheel op maat voor jou. Nu heb je volkomen helder waar je nu staat en waar je naartoe wilt en welke stappen daarvoor nodig zijn.


Na dat harde werken en de confrontatie is het tijd om te ontspannen. Je krijgt een heerlijke ontspanningsmassage en gaat daarna een wandeling maken in de omgeving, even bewegen en een frisse neus halen. Nadenken over alles wat de revue heeft gepasseerd.

Bij terugkomst serveren we een avondmaaltijd en daarna ga je in alle rust aan de slag met de opdrachten uit het burn-out programma.

Na afloop laat je het ligbad vollopen en geniet je van de ontspanning van het warme water. Terug in je kamer staat er een borrelplankje klaar en ontspan je met een goed boek of mooie film, die je zelf meeneemt. Er is gratis WIFI in het Badhuys.

Na een nacht slapen word je om 10.00 uur gewekt met een kakelvers ontbijt op bed en maak je je daarna op voor deel 2 van het boost uit je burn-out programma. Je opdracht wordt besproken en er wordt ingegaan op de grote vraag “hoe-dan” , wat moet ik doen dat het beter met me gaat? Dit onderdeel duurt ook weer 2 uur. Daarna staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Ontspannen en met een plan en vervolgstappen helder.    


Deze mini retraite Tackel je Burn-out kost € 400 euro per persoon.