Stress en burn-out klachten

"Een burn-out, dat treft toch alleen mensen die wat kwetsbaarder zijn? gevoelig voor (werk)druk, wat neurotisch aangelegd, snel in paniek. Mensen die nou eenmaal wat minder gewend zijn..Maar ik, de nuchterheid zelve, dat overkomt mij toch niet?" - vrouw 29 jaar

Stress-reductie
Je hebt een enorme drive. Wil alle ballen in de lucht houden. Het leven nu vraagt ook enorm veel van je. Zoveel rollen, zoveel verwachtingen, zoveel actiepunten. Hoe borg je dat je geen roofbouw pleegt op je lichaam en straks burn-out op de bank ligt? Hoe kan je genieten van de mensen en successen in je leven? Hoe laad je je op? We kijken naar alle ballen die je hoog houdt en de rollen die je vervult. Planning, balans en timemanagement zullen de revue passeren. Is alles nog haalbaar of is het echt too-much?  Hoe zeg je dan nee op het volgende verzoek. Ook kijken we naar mindfull-leven, echt intens in het moment aanwezig kunnen zijn en naar echt ontspannen, hoe doe je dat, zodat je "kan" altijd genoeg vol is om uit te kunnen schenken? Stress komt door factoren van buitenaf, in hoeverre heb je daar invloed op, en het komt door factoren van binnenuit. Hoe weerbaar jij bent en hoe goed jij voor jezelf zorgt. We gaan al je keuzes onderzoeken. 

Burn-out therapie
Misschien ben je al een fase verder. Is de grote klap geweest. Dat moment dat het echt op was. Hyperventilatie aanval, paniekaanval, alleen nog maar kunnen huilen of letterlijk niet uit je bed kunnen opstaan? Je hebt een burn-out. Je lichaam trekt aan de noodrem want je bent  emotioneel helemaal opgebrand...en dat heeft gevolgen die niet zomaar weggaan door een weekje thuis bijkomen. 

Voor jou hebben wij een zeer intensief, praktisch programma met direct resultaat. We beginnen met een nood-plan om je dag door te komen en de belangrijkste zaken te regelen. Dan gaan we werken aan je basis van eten, slapen, inspannen en ontspannen. Vervolgens kijken we naar de oorzaken en de gevolgen. Welke roofbouw heb je gepleegd, waarom heb je dat gedaan? En dan natuurlijk gaan we op weg naar beter. Sterker en bewuster dan ooit. Niet terug naar waar je was voor je burn-out maar op een hoger plan, zodat dit nooit meer kan gebeuren. We hebben een zeer gedegen programma ontwikkeld dat je helpt om sterker uit je burn-out te komen.

Veel werkgevers betalen mee aan een burn-out herstelprogramma omdat je sneller en beter hersteld terug komt op je werkplek. We kunnen je helpen aanvraag tot vergoeding in orde te maken.

In grote lijnen bestaat burn-out therapie uit de volgende fasen;
1- De crisisfase: Tot rust komen, dagstructuur. Controle cognitief en emotioneel hervinden. Inzicht in wat er met je aan de hand is en acceptatie van de situatie. Je bent echt ziek als je een burn-out hebt.
 
2- De probleem- en oplossingsfase - Welke stressoren spelen een rol? Hoe beĆÆnvloedbaar zijn ze? Wat moet er gebeuren? Leren ontspannen en opladen. Belemmerende gedachtes leren herkennen en omdenken. Zoektocht in jezelf; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik nu echt?
 
3- De toepassingsfase. Opbouwen van werken. Opbouwen van prikkels en het gewone leven met alle activiteiten. Terugvalpreventieplan. Valkuilen ontdekken en elimineren.
 
Echt waar! Een burn-out zouden we je eigenlijk mee moeten feliciteren! Als je hem namelijk goed doorwerkt kom je er veel sterker uit dan dat je ooit bent geweest! Met veel zelfkennis en een plan voor leven wat je echt belangrijk vindt. Je leven gaat naar een hoger plan en als je na een jaar terug kijkt op deze tijd ben je blij dat je met jezelf echt aan de slag bent gegaan. 
 
Deze hele weg, van opkrabbelen, tot het punt dat je weer straalt, knokken we graag met je mee. In het begin nemen we je echt mee aan de hand en later zullen we je spiegelen, confronteren en stimuleren. Prikkelen en uitdagen, maar ook je kracht laten zien. Je kernkwaliteiten, allergieƫn, valkuilen en uitdagingen in jouw leven. Zo waardevol om dat te weten. je maakt nooit meer dezelfde foute keuzes. Je leert nee zeggen en beter voor jezelf zorgen en je grens aangeven.
 
Neem contact met ons op voor een kennismaking en ervaar zelf of je een klik met ons hebt. We willen er graag voor je zijn!