Relatietherapie

"De onderstroom die niemand zag, bepaalde de richting op elk gebied. We communiceren weer en leren niet alleen problemen benoemen, maar slagen er nu ook in om samen steeds naar een oplossing te zoeken" - Man 32 en vrouw 30

Jullie komen er samen niet meer uit. Er is zoveel gezegd, zoveel gebeurd. Zoveel ruzie en discussie, of al een lange tijd van zwijgen en negeren. Tijd voor hulp. Hoe kapot is de relatie? Hoe gebroken is de verbinding tussen jullie? Zijn jullie echt uit elkaar gegroeid?
 
Is er misschien sprake van overspel? Waarom is dit gebeurd? Kan je de ander nog vergeven? Is het vertrouwen voor altijd weg?
 
Ook als je partner niet mee wil kan een gesprek hierover zinvol zijn. Samen kijken we naar de redenen waarom je bij de ander weg zou willen en of dit voor jou de juiste beslissing is. Wat je nog zou kunnen proberen en welke vragen je jezelf eens heel eerlijk zou moeten stellen.
 
Bij relatietherapie beginnen we met een uitgebreide start, waarbij we luisteren naar jullie verhaal en goed doorvragen, zodat we zoveel mogelijk boven tafel krijgen. Daarna plannen we met jullie elk apart een gesprek, om jullie verder uit te vragen naar je opvoeding, je eerdere relaties en jouw visie op jullie relatie nu. Aan de hand van deze 3 gesprekken stellen we jullie een plan van aanpak voor. Daarin kunnen we ook inschatten hoeveel sessies er nodig zullen zijn.
 
Wat moet ik me voorstellen bij relatietherapie?
Bij mensen botsen vaak de verlangens om enerzijds autonoom te zijn en zelf te kunnen beschikken over wat we willen in het leven en anderzijds de intense behoefte aan liefdevolle verbondenheid, waarin we gaan voor saamhorigheid en liefde. Een relatie tussen twee mensen gaat vaak over het bepalen of de kosten van het samen zijn nog wel opwegen tegen wat een relatie hebben jou brengt. Samen gaan we hiernaar kijken. 

Daarnaast ontstaan er tussen twee geliefden in de relatie vaak patronen die elkaar versterken en in stand houden. Een negatieve dynamiek, een wisselwerking waar je samen niet meer uitkomt. Deze patronen gaan we ontdekken en doorbreken.  
 
We hangen graag de dingen op aan de kapstok dat een relatie drie pilaren heeft; je bent maatjes, minnaars en een goed team. De pilaren staan op een fundament van liefde, vertrouwen, respect en gelijkwaardigheid.  Op elk van deze aandachtsgebieden kunnen dingen scheef zakken waardoor je het gevoel krijgt dat de relatie niet meer is hoe het ooit was. Heb je nog genoeg tegoed op elkaars rekening? Stort je nog wel eens credits bij of neem je al lange tijd alleen maar op? 
 
Samen gaan we aan de slag. Dit kan van alles betekenen;
 
* Anders naar elkaar leren kijken. Meer begrip, relativeren of inzichten in hoe de ander denkt en voelt
* Onderhandelen. Geven en nemen of komen tot nieuwe afspraken
* Uitpraten. Zaken die al lang wringen open gooien en plaatsen op een mooie plek in jullie museum der relatie-kwetsuren
* Acceptatie. Sommige dingen zul je moeten accepteren van de ander. Ik hou van je ondanks....
* Zelf dingen willen veranderen nu je beter begrijpt wat jouw gedrag voor effect heeft op de ander. 
 
Bij relatietherapie zetten jullie een uur in de week of om de week voor elkaar opzij om met hulp echt weer met elkaar te praten en om dingen te kunnen uitspreken die misschien samen zonder ruzie of onbegrip niet meer lukken. Ook als mocht blijken dat herstel er echt niet meer inzit is het een fijn gevoel dat jullie er alles aan gedaan hebben om te onderzoeken wat er nog mogelijk was om te herstellen. Je kan dan voor jezelf en je omgeving heel goed uitleggen wat de doorslag echt heeft gegeven om ermee te stoppen. 
 
Vele stellen voor jullie zijn dolgelukkig dat ze de stap naar relatietherapie hebben genomen. Het is veel minder eng en beladen dan je misschien denkt. Het kan zoveel ophelderen. In een paar gesprekken kan je grote stappen zetten waarvan je zou willen dat jullie dit veel eerder hadden gedaan omdat er dan veel verdriet, onbegrip en frustratie bespaard was gebleven. 
 
Vraag gerust een gratis kennismakingsgesprek aan en kijk of jullie een klik met ons hebben en jullie je op je gemak voelen. Wij willen er graag voor jullie zijn. 
 


Relatiebooster

Een dagdeel van 3,5 uur waar jullie onder begeleiding van een relatietherapeut jullie relatie gaan bespreken. Op een aangename dynamische wijze worden jullie een aantal opdrachten, stellingen en vragen voorgelegd die inzicht geven in hoe goed jullie op elkaar zijn afgestemd. Een bijzondere sessie waarin je opnieuw ontdekt wat je ook alweer zo leuk, lief, spannend en bijzonder aan je partner vindt en dit ook uitspreekt. Ook komen haarfijn de wrijvingen aan het licht en wordt er een eerste start gemaakt in het vinden van oplossingen hiervoor. Na afloop krijgen jullie een map mee met onderwerpen en vragen om thuis zelf verder over door te praten. Vervolggesprekken na deze booster zijn natuurlijk ook mogelijk. 

Een dagdeel therapie kost 200 euro

De booster is in het Betuwsch Badhuys, hierdoor is een lunch (15,50 euro pp) of high tea (22,50 euro pp), duo-massage half uur (32,50 euro pp)  of gebruik van privé sauna bij te boeken.  Kijk op de website www.betuwschbadhuys.nl voor een sfeerimpressie.

Relatiebooster weekend

Ook is er een totaalprogramma mogelijk.

Zaterdag
9.00 Ontvangst in ons Badhuys. Rondleiding en koffie of thee met Betuwsch gebak.
10.00 Ochtendsessie met de relatietherapeut
12.00 Lunch
13.00 Middagsessie met de relatietherapeut
15.00 Wandeling door de omgeving
17.00 Ieder zelf werken aan de opdrachten
18.00 Diner in privé setting
19.30 Gebruik van de privé sauna's en hottub. Jullie krijgen voor de avond een borrelplank en drankjes geserveerd.

Zondag
10.00 Ontbijt
11.00 Ochtendsessie met de relatietherapeut
13.00 Lunch
14.00 Duo massage van een half uur in de salon
14.30 Afsluitende koffie/thee in de relaxruimte of op het buitenterras.
15.00 Einde relatieweekend. Map met onderwerpen en vragen mee om thuis verder over door te praten. 

Uiteraard zijn vervolggesprekken mogelijk.

Dit totaalweekend kost 850 euro, een eenvoudigere versie is ook mogelijk,  stel gerust je vragen, we denken graag met jullie mee.