Intimiteit en seksualiteit

Binnen dit thema kunnen er verschillende dingen spelen.
 
Liefdesbang?
Meestal door vervelende ervaringen in je verleden heb je gedrag ontwikkeld waardoor je moeilijker in staat bent om lief te hebben. Je kan last hebben van bindingsangst. Doordat je in het verleden echt diep gekwetst bent geweest zit je hart op slot. Je hebt een stoere buitenkant van zelfredzaamheid en autonomie maar eigenlijk zou je je heel graag weer openstellen en iemand binnenlaten. Jezelf zijn in de relatie en je emotioneel durven hechten aan die ander.  Laten we in gesprek gaan waar je bindingsangst vandaan komt en hoe het nu een beperkende factor is in je leven. Dan gaan we stappen maken om hiervan los te komen. 

Of je hebt juist verlatingsangst. Doordat sleutelfiguren in je leven je zomaar alleen hebben gelaten ben jij bang dat je dat weer overkomt. Je claimt de ander of gaat ver in please-gedrag en jezelf wegcijferen om het de ander maar naar de zin te maken. Je benauwt de ander, waardoor deze juist eerder bij je weg zou gaan of je doet jezelf ernstig tekort. Je leeft in angst voor wat zou kunnen gebeuren. Dit moet veranderen.

Intimiteit of seksualiteitsproblemen?
De intimiteit zoals deze vroeger was in de relatie is er niet meer. Als je langer een relatie hebt samen hoeft dat niet ten koste te gaan van spanning en lust. Doordat je kinderen krijgt en ouder wordt veranderen jullie lichamen, levensritmes en behoeftes. Hoe houd je dat gedeelte dat jullie minnaars maakt goed? Laten we heel open en praktisch over dit onderwerp praten en op zoek gaan naar behoeftes en verlangens zodat jullie op elkaar afgestemd blijven en beiden krijgt wat je wilt. Vaak is het uitblijven van sex in een relatie een gevolg van een dieper liggend probleem dat jullie samen hebben. Als dit het geval is gaan we daarmee aan de slag zodat de weg weer vrij is om fysiek van elkaar te kunnen genieten.

Je seksuele relatie spannender maken of uitbreiden?
Ook als jullie er wel eens over praten om derden toe te laten in jullie relatie, een open-relatie overwegen, op zoek naar meer erotiek, spanning, lust of plezier kunnen wij met jullie hierover meedenken. We zijn ruimdenkend en een open gesprekspartner over dit soort zaken.  Met ons kan je topics bespreken zoals "wat als de ene wel wilt en de ander niet". Ben ik nu raar of pervers? Gevoelens van jaloezie en angst om de ander kwijt te raken. We kunnen jullie helpen om samen tot goede duidelijke eerlijke afspraken te komen. Daarmee voorkom je veel verdriet en teleurstelling.
 
Wat jouw of jullie vraagstuk op het gebied van liefde, intimiteit of seksualiteit ook is, bij ons ben je veilig en vrij om overal over te kunnen praten. Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek en voel of wij een klik met elkaar hebben. Wij willen er graag voor jou of jullie zijn!