Onze eenmalige programma's


Als volop in therapie gaan misschien nog niet nodig is, maar je wel behoefte hebt om op een onderwerp waar je mee zit in te zoomen is wellicht een eenmalig programma bij ons een optie.

We bieden boosters, workshops en korte retraites met allerlei thema's en werken hierbij samen met het Betuwsch Badhuys waar wij gevestigd zijn. Hierdoor kunnen wij je een totaalbeleving bieden van een serieus gedeelte en heerlijke ontspanning.  

Klik op een item naar keuze om er meer over te lezen. De prijs staat erbij vermeld. 

Staat wat jij zoekt er niet bij? Neem contact op. Wij ontwikkelen graag een mooi eenmalig programma op maat, geheel naar jouw wensen.  

Boosters

Relatiebooster

Created with Sketch.

Eens een keer niet uit eten en naar de film, maar samen je relatie een boost geven. Een unieke mogelijkheid voor jullie om elkaar weer eens echt tegen te komen, af te stemmen en te ontspannen.

Het eerste deel van het programma duurt 2 uur; een relatietherapeut van Praktijk Betuwe zal jullie ontvangen in ons Prachtige sfeervolle Betuwsch Badhuys en onder het genot van een traktatie uit de streek, en koffie, thee of water zal zij op een aangename dynamische wijze jullie een aantal opdrachten, stellingen en vragen voorleggen die inzicht geven in hoe goed jullie op elkaar zijn afgestemd.

Een bijzondere sessie waarin je opnieuw ontdekt wat je ook alweer zo leuk, lief, spannend en bijzonder aan je partner vindt. Na afloop staat de liefde voor elkaar weer voorop. Omdat de sessie begeleidt wordt door een relatietherapeut is het zeker ook mogelijk eens wat zaken die er tussen jullie spelen bespreekbaar te maken, maar het vieren van de liefde tussen jullie staat voorop.

Daarna worden jullie ontvangen in de salon van het Betuwsch Badhuys waar jullie een heerlijk ontspannende duo-massage krijgen van een half uur.

De Relatie booster kost 199 euro voor 2 personen.

Communicatiebooster

Created with Sketch.

Maken jullie veel ruzie, of wordt er juist onvoldoende echt gepraat? Merk je dat jullie vaak langs elkaar heen praten en voel je niet begrepen of gehoord? Boek dan een communicatiebooster.

Het eerste deel van het programma duurt 2 uur; een relatietherapeut van Praktijk Betuwe zal jullie ontvangen in ons prachtige sfeervolle Betuwsch Badhuys en onder het genot van een traktatie uit de streek, en koffie, thee of water zal zij op een aangename dynamische wijze jullie een aantal opdrachten, stellingen en vragen voorleggen die inzicht geven in hoe goed jullie op elkaar zijn afgestemd.

Het goed leren communiceren samen staat deze booster voorop.

Deze booster is zeker niet alleen voor koppels, maar zeker ook zeer geschikt voor ouder-kind, familieleden onderling of andere combi’s waar mensen lastig met elkaar lijken te communiceren en hier graag eens aandacht aan willen besteden om het beter te krijgen.

Daarna worden jullie ontvangen in de relaxruimte van het Betuwsch Badhuys waar jullie een heerlijke lunch, high tea of borrelplank krijgen met bijpassende drankjes, al na gelang de tijd van de dag.

De Communicatiebooster kost 199 euro voor 2 personen.


Vriendinnenbooster

Created with Sketch.

Vriendinnen hebben is ontzettend belangrijk voor je gevoel van geluk. En DE manier om een vriendschap te onderhouden en uit te bouwen is quality-time met elkaar doorbrengen. Deze booster is een unieke manier om dat samen te doen. Aan de hand van een 2 uur durend programma gaan we voor het vieren en verdiepen van jullie vriendschap. Weten jullie echt alles van en over elkaar of kan je de ander nog verrassen? Wat zijn de grenzen van jullie vriendschap en wat waardeer je het meest aan de ander? Eerlijke, open, mooie vragen en opdrachten met hier en daar een hilarische noot tussendoor. Durven jullie het aan?

Napraten over de uitspraken van de ander kan meteen na de booster in de sfeervolle woonkamer van Betuwsch Badhuys. Daar worden jullie opgehaald voor een heerlijke duo rugmassage.

De Vriendinnen booster kost €199 voor 2 personen.

Moeder-dochter booster

Created with Sketch.

Niets zo intens als de band tussen een moeder en dochter. Soms voelt het als beste vriendinnen, maar het kan ook ontzettend ingewikkeld zijn met aantrekken en afstoten. In een 2 uur durend programma gaan we kijken naar jullie band samen. Hoe verhouden jullie te tot elkaar, welke functies vervullen jullie. Hoe communiceren jullie en kan je ook uitspreken als er iets minder fijn gaat? Je denkt dat je elkaar door en door kent, maar kan je elkaar ook nog verrassen met dingen die je nog niet van elkaar wist, maar wel heel mooi zijn om te delen? Eerlijke, open, mooie vragen en opdrachten met hier en daar een hilarische noot tussendoor.  Durven jullie het aan?

Na deze booster gaan jullie genieten van een heerlijke duo rugmassage in het Badhuys.

De Moeder dochter booster kost €199 voor 2 personen.

Boost uit je burn-out 

Created with Sketch.

Je hebt een enorme drive, je wil alle ballen in de lucht houden. Het leven nu vraagt zoveel van je. Zoveel rollen, zoveel verwachtingen, zoveel actiepunten. Je voelt dat je uitgeput raakt. Zowel fysiek als geestelijk merk je steeds meer klachten, maar je kan dit proces niet stoppen…In deze 2 uur durende booster gaan we in een snel effectief en confronterend programma kijken hoever je op weg bent richting een burn-out. In 4 stappen: weten-willen-kunnen-doen, komen we tot een probleem- en oplossingsanalyse geheel op maat voor jou. Na deze booster heb je volkomen helder waar je nu staat en waar je naartoe wilt en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Na dat harde werken en de confrontatie is het tijd om te ontspannen… Laat alles los en geniet van een shiatsu drukpunten massage om tot totale ontspanning te komen.

De Boost uit je burn-out kost €155 per persoon.

Boost je zelfvertrouwen

Created with Sketch.

Je kijk in de spiegel en je bent niet tevreden met wat je ziet. Misschien is het je uiterlijk, of misschien is het wat je uitstraalt als je jezelf in de ogen kijkt. Merk jij dat je een pleaser bent, dat je snel “ja” zegt om anderen tevreden en tevriend te houden, terwijl je vanbinnen een “nee” voelt? Zou je eigenlijk veel meer willen gaan staan voor jij echt bent, zou je willen leren dat “Nee tegen een ander een JA tegen jezelf is?”.

In deze 2 uur durende booster gaan we werken aan jouw gevoel van zelfvertrouwen. We bekijken hoe je over jezelf denkt en voelt op het moment dat je binnenkomt. Wat je overtuigingen en belemmeringen zijn. Dan gaan we aan de slag in een interactief en leerzaam programma. We nodigen je uit om met andere ogen naar jezelf te kijken en we gaan je gedachten uitdagen, is het wel waar wat jij denkt over jezelf en anderen? In 4 stappen: weten-willen-kunnen-doen, komen we tot stappenplan op maat dat jou gaat helpen je zekerder te voelen.

Na dat harde werken en deze kijk in de spiegel is het tijd om te ontspannen… geniet van een heerlijke hoofdmassage en kom tot totale ontspanning.

De Boost je zelfvertrouwen kost €155 per persoon.

Workshops

Workshop Ontevreden? De kunst van het uitzoomen

Created with Sketch.

Ken je dat gevoel? Je hebt alles; een goede baan, een liefdevolle echtgenoot, de kids gaan goed, je huis is een thuis en toch…toch voel je je vaak niet gelukkig. Als of er iets mist, alsof je rupsje nooit genoeg bent. Je veroordeelt jezelf erom. Waarom kan dit leven niet gewoon genoeg voor je zijn. Tijd om tijdens deze 2 uur durende workshop uit te zoomen en eens als een helikopter boven je levenskeuzes te gaan hangen. Zonder oordeel helpen wij je in de spiegel te kijken en samen gaan we ontdekken wat er ontbreekt. Dat lukt door eerlijke vragen te stellen en te bekijken wie jij bent als niemand naar je kijkt. In deze workshop kom je jezelf echt tegen. Gaat het even helemaal over jou! Wat zijn jouw wensen, je verlangens, waar ben je naar op weg in je leven? Zie je het pad voor je nu je even uitzoomt? Zie je de blokkades? Na afloop is je al een hoop duidelijk en ga je met goede nadenkvragen naar huis.  
 

Maar niet voordat we je tot diepe ontspanning hebben gebracht met een heerlijke shiatsumassage. 


De workshop uitzoomen kost €155 per persoon.

Workshop De eerste indruk "Dress to impress"

Created with Sketch.

Binnen de eerste minuut nadat je met een nieuw persoon hebt kennis gemaakt heeft deze persoon jou geanalyseerd en een “oordeel” over je gevormd. Je bent leuk, of juist niet. Je bent geschikt of ongeschikt. Je bent interessant of oninteressant ed. De eerste indruk die je maakt kan van groot belang zijn en je wil graag als de beste versie van jezelf overkomen….maar hoe ziet dat eruit, die beste versie van jezelf? Dit is een combinatie van uiterlijke kenmerken, verzorging, keuze in kleding, haarstijl en make-up, maar ook je lichaamshouding en uitstraling zijn van groot belang. Wat geeft jou die like-factor. In deze workshop leer je heel eerlijk hoe je nu overkomt en waar je allemaal op kan letten. Hoe kleine veranderingen een enorm verschil maken. We gaan het hebben over soorten kleding, gebruik van kleur, gebruik van lichaamstaal en veel gemaakte fouten. We gaan opzoek naar wie jij bent en hoe je dat tot uiting brengt in je voorkomen zodat je zeker weet dat jij binnenkomt als de beste unieke versie van jezelf, want daarvan is er maar 1! 

Na deze verhelderende workshop gaat het Betuwsch Badhuys je helpen met deze beste versie. Je leert tijdens een make up workshop stap voor stap hoe jij jouw mooie, sterke punten accentueert en je zelf een mooie make up aanbrengt.

De workshop Eerste indruk kost €155 per persoon.

Workshop Anger Management

Created with Sketch.

Ben je gefrustreerd, merk je dat je lontje steeds korter wordt? Val je snel uit naar anderen, of loop je vaak weg terwijl de deur hard achter je dichtslaat? Voel je je daarna ook heel vervelend en baal je ervan dat de situatie niet veranderd? Hoor je misschien van mensen in je omgeving dat je er eens aan moet werken? Tijd voor een workshop Angermanagement. Hoe ga je om met de emotie “Boos”? Moet je je altijd maar inhouden en aardig doen? Krijg je wat je nodig hebt door zo te reageren? In deze 2 uur durende workshop gaan we aan de slag. Je ontdekt waar je boosheid vandaan komt, waarop je nu steeds op deze manier reageert, we gaan bepalen wat je er eigenlijk mee wil bereiken en dan kijken naar hoe dat op een andere manier wel haalbaar is. Daarnaast gaan we heel praktisch aan de slag met de vraag “hoe dan”. Hoe houd ik mezelf en mijn emotie onder controle, hoe krijg ik wel wat ik nodig heb. Hoe verander ik het beeld dat mensen van mij hebben zonder dat ik ineens overkom als een softie? Deze workshop is ook geschikt voor mensen die iemand in de directe omgeving heeft die snel boos wordt. Hoe ga je daarmee om, hoe bescherm je jezelf en help je die ander? Waar liggen grenzen en hoe geef je die aan, zonder de boosheid te triggeren? 

Na deze confronterende workshop is het tijd om te ontspannen. Je krijgt een heerlijke shiatsumassage van onze masseuse. 


De workshop Anger Management kost €155 per persoon.

Workshop Tackel je twijfel

Created with Sketch.

Onzekerheid en twijfel zijn verlammende emoties die je enorm bezig kunnen houden. Piekeren, slapeloosheid, doelloos gevoel….gekmakend! Waar doe ik nou goed aan, wat als ik verkeerd kies. Of is het echt een duivels dillema, waarbij kiezen je wat gaat kosten? In deze workshop gaan we jouw twijfel zeer actief aanpakken. Je krijgt een systeem aangereikt die je helpt om alle deelvragen te stellen die je moet stellen om je “echte probleem” zo helder mogelijk te krijgen. Daarna gaan we kijken naar alle mogelijke oplossingen. Want dat is vaak niet alleen “Ik doe het wel, of ik doe het niet”. Door out-of-the box op je twijfel in te zoomen kom je tot de diepere lagen die achter je twijfel liggen. Boosheid, angst, verdriet, gemis. Ligt daar misschien de sleutel? We kunnen niet garanderen dat je twijfel volledig weg is na deze workshop, maar we beloven je dat je nog niet eerder zo diep en zo uitgebreid hebt stilgestaan bij alle keuzes die je hebt.  

Na deze workshop is het tijd om te ontspannen en na te denken over alles wat er zojuist de revue heeft gepasseerd. Je blijft nog in het Badhuys en krijgt een heerlijke voetmassage  Bij stress en veel piekeren heb je vaak koude voeten en handen. Door een heerlijke voetmassage gaat het bloed weer stromen: van je kruin tot je tenen. Dit zorgt voor balans tussen lichaam en geest.  


De workshop Tackel je twijfel kost €155 per persoon.

Workshop WOW, wij worden ouders

Created with Sketch.

Een wonder voltrekt zich, jullie kindje is op komst. Je voelt wel dat dit iets groots is en je hoort van andere mensen dingen als “nou, geniet nog even van jullie rust”. Het krijgen van een kindje is geweldig maar voor jullie relatie ook een “trappetjes-moment”. Ineens is er een derde partij, een nieuwe onvoorwaardelijke bron van liefde. Jullie zullen je opnieuw tot elkaar moeten verhouden straks. Hoe ben je maatjes als je de aandacht moet verdelen en de spontaniteit en vrijheid wordt ingeperkt, hoe blijf je minnaars als je moe bent en te maken krijgt met een veranderend lichaam en hoe blijf je samen een goed team als er zoveel zorg meer bij komt kijken. In deze 2 uur durende workshop gaan we vast reëel vooruit kijken naar wat jullie kunnen verwachten, zonder dat het afbreuk doet aan jullie geluk. De focus zit hem nu niet op het ouderschap en opvoeding straks maar op jullie als stel en hoe je het goed houdt samen als je een heel nieuwe kant van elkaar gaat ontdekken. 

Na deze workshop krijg je een kijkje in de ruimte van Baby Badhuys, onze wellness voor de allerkleinsten. In deze ruimte gaan wij de vader massagetechnieken voor de baby leren, zodat hij een heerlijke babymassage kan geven aan jullie kleintje. Ondertussen geniet mama van een ontspannende zwangerschapsmassage!


De workshop WOW, wij worden ouders kost €199,- voor 2 personen

Workshop Destress your body and mind

Created with Sketch.

Alles gaat al een tijd anders, veel meer of juist veel minder van wat je gewend bent. Je voelt onrust, onzekerheid, frustratie dat dingen buiten je invloedsfeer liggen. Je merkt dat je je beste beentje voorzet, er wat van probeert te maken, maar dat dat je ook wat kost. Het wordt steeds lastiger echt te ontspannen. De boel op een rijtje te houden. Je bent echt nog niet burn-out maar wel af en toe flink gestresst! Je merkt het aan vage klachten; onrust, wazig zicht, trillen, stijve nek, moe maar niet kunnen doorslapen, aan alles twijfelen. Tijd voor een de-stress!  In deze workshop gaan we kijken naar alle ballen die jij nu in de lucht moet houden, is je draagkracht daarvoor groot genoeg? We kijken naar je energiebalans en hoe jij oplaadt. Is ontspannen hetzelfde als niets doen? Aan het einde van deze workshop heb jij tools op maat in handen die jou gaan helpen om alles wat er op je afkomt nu vol te houden op een manier dat je ook nog plezier uit je leven kan halen. 

Na deze workshop gaan we het ontspannen meteen oppakken met een heerlijke ontspanningsmassage van het Betuwsch Badhuys.


De workshop Destress your body and mind kost €155 per persoon.

Mini-Retraites


Relatie retraite

Created with Sketch.

Er is ook een totaalprogramma aan relatietherapie mogelijk, waarbij inspanning en ontspanning samen komen. Werken aan je relatie, maar ook samen genieten in onze wellnessboerderij om dichter tot elkaar te komen en elkaar (opnieuw) te leren kennen.

Het programma

Zaterdag
9.00 Ontvangst in ons Badhuys met rondleiding en koffie/thee met lekkernij
10.00 Ochtendsessie met de relatietherapeut
12.00 Lunch met huisgemaakte soep
13.00 Middagsessie met de relatietherapeut
15.00 Wandeling door de omgeving
17.00 Ieder zelf werken aan de opdrachten
18.00 Diner bij kaarslicht
19.00 Gebruik van de privé sauna’s en hottub.
22.00 Jullie sluiten de avond af met een heerlijke tapasplank.

Slapen in de wellness, hoe romantisch is dat?


Zondag
10.00 Huisgemaakt en kakelvers ontbijt
11.00 Ochtendsessie met de relatietherapeut
13.00 Lunch met huisgemaakte soep
14.00 Duo massage van een half uur in de salon
14.30 Afsluitende koffie of thee in de woonkamer of onder onze veranda
15.00 Einde relatieweekend

Jullie krijgen een map met onderwerpen en vragen mee om thuis verder over door te praten.

Uiteraard zijn vervolggesprekken mogelijk.


Dit totaalweekend kost 850 euro voor 2 personen, een eenvoudigere versie is ook mogelijk.


Stel gerust je vragen, we denken graag met jullie mee.

Mini-retraite "Boost uit je burn-out"

Created with Sketch.

Tijd voor actie, zo kan het niet langer. Nu wil je weten wat er met je aan de hand is, hoe erg het is en wat je nu moet doen. 

Je hebt een enorme drive, je wil alle ballen in de lucht houden. Het leven nu vraagt zoveel van je. Zoveel rollen, zoveel verwachtingen, zoveel actiepunten. Je voelt dat je uitgeput raakt. Zowel fysiek als geestelijk merk je steeds meer klachten, maar je kan dit proces niet stoppen. 

Neem een dag en nacht voor jezelf!

Om 14 uur kom je aan in ons Badhuys en krijg je een rondleiding, daarna gaan we beginnen.  

In het eerste deel van deze mini-retraite gaan we in een snel effectief en confronterend programma kijken hoever je op weg bent richting een burn-out. In 4 stappen: weten-willen-kunnen-doen, komen we tot een probleem- en oplossingsanalyse geheel op maat voor jou. Nu heb je volkomen helder waar je nu staat en waar je naartoe wilt en welke stappen daarvoor nodig zijn.


Na dat harde werken en de confrontatie is het tijd om te ontspannen. Je krijgt een heerlijke ontspanningsmassage en gaat daarna een wandeling maken in de omgeving, even bewegen en een frisse neus halen. Nadenken over alles wat de revue heeft gepasseerd.

Bij terugkomst serveren we een avondmaaltijd en daarna ga je in alle rust aan de slag met de opdrachten uit het burn-out programma.

Na afloop laat je het ligbad vollopen en geniet je van de ontspanning van het warme water. Terug in je kamer staat er een borrelplankje klaar en ontspan je met een goed boek of mooie film, die je zelf meeneemt. Er is gratis WIFI in het Badhuys.

Na een nacht slapen word je om 10.00 uur gewekt met een kakelvers ontbijt op bed en maak je je daarna op voor deel 2 van het boost uit je burn-out programma. Je opdracht wordt besproken en er wordt ingegaan op de grote vraag “hoe-dan” , wat moet ik doen dat het beter met me gaat? Dit onderdeel duurt ook weer 2 uur. Daarna staat er een heerlijke lunch voor je klaar.

Dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Ontspannen en met een plan en vervolgstappen helder.
    


Deze mini retraite Boost uit je Burn-out kost € 400 euro per persoon.