Angst, eenzaamheid, onzekerheid, woede


"Leven is het meervoud van Lef. Moed betekent angst en onzekerheid voelen en toch je hart volgen omdat je wat wilt bereiken"

Eenzaamheid en onzekerheid hebben vaak veel te maken met zingeving.

Je voelt je verloren, leeg of nutteloos. Je vraagt je af waarom je alles eigenlijk doet. Is dit het nou? Er moet toch meer zijn? Niemand heeft mij nodig, niemand vindt mij de moeite waard...

Je zoekt richting, betekenis. Rust, aansluiting bij anderen.

We gaan met elkaar in gesprek over je onrust. Hoe denk je over leven en dood en wat daarna komt. Wat is jouw drive, je missie in dit leven. Vanuit welke kernwaarden leef jij?

Als je een goed beeld hebt wie jij nou eigenlijk echt bent, geeft dat ook doel aan wat je tijdens je leven dan graag zou willen bereiken. Waar jij je voor wilt inzetten en welke mensen er voor jou echt toe doen.

Hoe geef je je leven dan praktisch invulling dat je erop kan terug kijken en zeggen "het was goed zo" ik heb eruit gehaald wat erin zat voor mij.

We bekijken welke levenskeuzes je tot nu toe hebt gemaakt en waar die je hebben gebracht. Daarna gaan we verder; wat wil je graag in je leven, wat is je ideaalplaatje? Is dit reëel? We geven je inzichten in hoe dingen werken in het leven, we stellen je prikkelende vragen en houden je een spiegel voor. We ontdekken wat je kernwaarden zijn en hoe je die voorop zet in je keuzes. Wat zijn je valkuilen, allergieën en belemmerende overtuigingen. Uiteindelijk maken we een bouwplan op je nieuwe fundament van gedachtes! Uiteraard met terugvalpreventie en check-ups. Al snel heb je het gevoel dat je vooruit gaat, je weer perspectief krijgt.

ANGST of PANIEKAANVALEN?
Dit kan zo enorm heftig zijn en je leven behoorlijk overheersen. Soms gaat het gepaard met hyperventilatie en pijn op de borst waarbij je echt het idee kan hebben dat je dood gaat! In ieder geval maakt een enorm paniekerig gevoel zich van je meester.

Dit is een uiting van extreme stress gevoelens waarbij je niet vecht of vlucht maar bevriest in het moment en geen uitweg voelt en overmand wordt.
Samen met jou gaan we kijken wanneer dit gebeurt, wat is de trigger. Het komt ergens vandaan. Dan gaan we met elkaar op zoek naar beheersing van de situatie zodat je weer een gevoel van controle krijgt. Vaak is angst of paniek een uitingsvorm van extreme stress of een onderliggend trauma of verlies.

Meer weten over extreme stress? klik hier
Meer weten over trauma? klik hier

ANGER-MANAGEMENT
Met cognitieve gedragstherapie gaan we de oorzaken van je woedeaanvallen bekijken. Wat zijn achterliggende overtuigingen. Hoe werkt dat bij jou in je hoofd. Hoe kan je op een andere manier je grenzen stellen en wat moet je doen als je de emotie boosheid voelt opkomen? Je leert hoe je ook anders kan communiceren en je leert je woede onder controle te houden zodat je toegankelijker blijft voor je omgeving. 

Soms betrekken we anderen bij dit programma om handvatten te bieden hoe ze jou kunnen helpen en hoe ze zichzelf beter kunnen opstellen naar jou toe. 


Kom op, bevrijd jezelf. Maak een afspraak voor een gratis kennismaking en voel of wij een klik hebben. Wij willen er graag voor je zijn!


We bieden ook eenmalige programma's:

Workshop Anger Management

Ben je gefrustreerd, merk je dat je lontje steeds korter wordt? Val je snel uit naar anderen, of loop je vaak weg terwijl de deur hard achter je dichtslaat? Voel je je daarna ook heel vervelend en baal je ervan dat de situatie niet veranderd? Hoor je misschien van mensen in je omgeving dat je er eens aan moet werken? Tijd voor een workshop Angermanagement. Hoe ga je om met de emotie “Boos”? Moet je je altijd maar inhouden en aardig doen? Krijg je wat je nodig hebt door zo te reageren? In deze 2 uur durende workshop gaan we aan de slag. Je ontdekt waar je boosheid vandaan komt, waarop je nu steeds op deze manier reageert, we gaan bepalen wat je er eigenlijk mee wil bereiken en dan kijken naar hoe dat op een andere manier wel haalbaar is. Daarnaast gaan we heel praktisch aan de slag met de vraag “hoe dan”. Hoe houd ik mezelf en mijn emotie onder controle, hoe krijg ik wel wat ik nodig heb. Hoe verander ik het beeld dat mensen van mij hebben zonder dat ik ineens overkom als een softie? Deze workshop is ook geschikt voor mensen die iemand in de directe omgeving heeft die snel boos wordt. Hoe ga je daarmee om, hoe bescherm je jezelf en help je die ander? Waar liggen grenzen en hoe geef je die aan, zonder de boosheid te triggeren? 

Na deze confronterende workshop is het tijd om te ontspannen. Je krijgt een heerlijke shiatsumassage. 


De workshop Anger Management kost €155 per persoon.

Workshop De eerste indruk

Binnen de eerste minuut nadat je met een nieuw persoon hebt kennis gemaakt heeft deze persoon jou geanalyseerd en een “oordeel” over je gevormd. Je bent leuk, of juist niet. Je bent geschikt of ongeschikt. Je bent interessant of oninteressant ed. De eerste indruk die je maakt kan van groot belang zijn en je wil graag als de beste versie van jezelf overkomen….maar hoe ziet dat eruit, die beste versie van jezelf? Dit is een combinatie van uiterlijke kenmerken, verzorging, keuze in kleding, haarstijl en make-up, maar ook je lichaamshouding en uitstraling zijn van groot belang. Wat geeft jou die like-factor. In deze workshop leer je heel eerlijk hoe je nu overkomt en waar je allemaal op kan letten. Hoe kleine veranderingen een enorm verschil maken. We gaan het hebben over soorten kleding, gebruik van kleur, gebruik van lichaamstaal en veel gemaakte fouten. We gaan opzoek naar wie jij bent en hoe je dat tot uiting brengt in je voorkomen zodat je zeker weet dat jij binnenkomt als de beste unieke versie van jezelf, want daarvan is er maar 1! 

Na deze verhelderende workshop gaat het Betuwsch Badhuys je helpen met deze beste versie. Je leert tijdens een make up workshop stap voor stap hoe jij jouw mooie, sterke punten accentueert en je zelf een mooie make up aanbrengt.

De workshop "Eerste indruk" kost €155 per persoon.

Workshop Uitzoomen

Ken je dat gevoel? Je hebt alles; een goede baan, een liefdevolle echtgenoot, de kids gaan goed, je huis is een thuis en toch…toch voel je je vaak niet gelukkig. Als of er iets mist, alsof je rupsje nooit genoeg bent. Je veroordeelt jezelf erom. Waarom kan dit leven niet gewoon genoeg voor je zijn. Tijd om tijdens deze 2 uur durende workshop uit te zoomen en eens als een helikopter boven je levenskeuzes te gaan hangen. Zonder oordeel helpen wij je in de spiegel te kijken en samen gaan we ontdekken wat er ontbreekt. Dat lukt door eerlijke vragen te stellen en te bekijken wie jij bent als niemand naar je kijkt. In deze workshop kom je jezelf echt tegen. Gaat het even helemaal over jou! Wat zijn jouw wensen, je verlangens, waar ben je naar op weg in je leven? Zie je het pad voor je nu je even uitzoomt? Zie je de blokkades? Na afloop is je al een hoop duidelijk en ga je met goede nadenkvragen naar huis.
   

Maar niet voordat we je tot diepe ontspanning hebben gebracht met een heerlijke shiatsumassage. 

De workshop "Uitzoomen" kost €155 euro per persoon.

Workshop Tackel je twijfel

 Onzekerheid en twijfel zijn verlammende emoties die je enorm bezig kunnen houden. Piekeren, slapeloosheid, doelloos gevoel…. gekmakend! Waar doe ik nou goed aan, wat als ik verkeerd kies. Of is het echt een duivels dillema, waarbij kiezen je wat gaat kosten? In deze workshop gaan we jouw twijfel zeer actief aanpakken. Je krijgt een systeem aangereikt die je helpt om alle deelvragen te stellen die je moet stellen om je “echte probleem” zo helder mogelijk te krijgen. Daarna gaan we kijken naar alle mogelijke oplossingen. Want dat is vaak niet alleen “Ik doe het wel, of ik doe het niet”. Door out-of-the box op je twijfel in te zoomen kom je tot de diepere lagen die achter je twijfel liggen. Boosheid, angst, verdriet, gemis. Ligt daar misschien de sleutel? We kunnen niet garanderen dat je twijfel volledig weg is na deze workshop, maar we beloven je dat je nog niet eerder zo diep en zo uitgebreid hebt stilgestaan bij alle keuzes die je hebt.  

Na deze workshop is het tijd om te ontspannen en na te denken over alles wat er zojuist de revue heeft gepasseerd. Je blijft nog in het Badhuys en krijgt een heerlijke voetmassage  Bij stress en veel piekeren heb je vaak koude voeten en handen. Door een heerlijke voetmassage gaat het bloed weer stromen: van je kruin tot je tenen. Dit zorgt voor balans tussen lichaam en geest.  


De workshop Tackel je twijfel kost €155 per persoon. 

Workshop Boost je zelfvertrouwen

Je kijk in de spiegel en je bent niet tevreden met wat je ziet. Misschien is het je uiterlijk, of misschien is het wat je uitstraalt als je jezelf in de ogen kijkt. Merk jij dat je een pleaser bent, dat je snel “ja” zegt om anderen tevreden en tevriend te houden, terwijl je vanbinnen een “nee” voelt? Zou je eigenlijk veel meer willen gaan staan voor jij echt bent, zou je willen leren dat “Nee tegen een ander een JA tegen jezelf is?”.

In deze 2 uur durende booster gaan we werken aan jouw gevoel van zelfvertrouwen. We bekijken hoe je over jezelf denkt en voelt op het moment dat je binnenkomt. Wat je overtuigingen en belemmeringen zijn. Dan gaan we aan de slag in een interactief en leerzaam programma. We nodigen je uit om met andere ogen naar jezelf te kijken en we gaan je gedachten uitdagen, is het wel waar wat jij denkt over jezelf en anderen? In 4 stappen: weten-willen-kunnen-doen, komen we tot stappenplan op maat dat jou gaat helpen je zekerder te voelen.

Na dat harde werken en deze kijk in de spiegel is het tijd om te ontspannen… geniet van een heerlijke hoofdmassage en kom tot totale ontspanning.


De "Boost je zelfvertrouwen" kost €155 euro per persoon.