Angst, eenzaamheid, onzekerheid

"Leven is het meervoud van Lef. Moed betekent angst en onzekerheid voelen en toch je hart volgen omdat je wat wilt bereiken"

Eenzaamheid en onzekerheid hebben vaak veel te maken met zingeving.

Je voelt je verloren, leeg of nutteloos. Je vraagt je af waarom je alles eigenlijk doet. Is dit het nou? Er moet toch meer zijn? Niemand heeft mij nodig, niemand vindt mij de moeite waard...

Je zoekt richting, betekenis. Rust, aansluiting bij anderen.

We gaan met elkaar in gesprek over je onrust. Hoe denk je over leven en dood en wat daarna komt. Wat is jouw drive, je missie in dit leven. Vanuit welke kernwaarden leef jij?

Als je een goed beeld hebt wie jij nou eigenlijk echt bent, geeft dat ook doel aan wat je tijdens je leven dan graag zou willen bereiken. Waar jij je voor wilt inzetten en welke mensen er voor jou echt toe doen.

Hoe geef je je leven dan praktisch invulling dat je erop kan terug kijken en zeggen "het was goed zo" ik heb eruit gehaald wat erin zat voor mij.

We bekijken welke levenskeuzes je tot nu toe hebt gemaakt en waar die je hebben gebracht. Daarna gaan we verder; wat wil je graag in je leven, wat is je ideaalplaatje? Is dit reëel? Ik geef je inzichten in hoe dingen werken in het leven, ik stel je prikkelende vragen en houd je een spiegel voor. We ontdekken wat je kernwaarden zijn en hoe je die voorop zet in je keuzes. Wat zijn je valkuilen, allergieën en belemmerende overtuigingen. Uiteindelijk maken we een bouwplan op je nieuwe fundament van gedachtes! Uiteraard met terugvalpreventie en check-ups. Al snel heb je het gevoel dat je vooruit gaat, je weer perspectief krijgt.

ANGST of PANIEKAANVALEN?
Dit kan zo enorm heftig zijn en je leven behoorlijk overheersen. Soms gaat het gepaard met hyperventilatie en pijn op de borst waarbij je echt het idee kan hebben dat je dood gaat! In ieder geval maakt een enorm paniekerig gevoel zich van je meester.

Dit is een uiting van extreme stress gevoelens waarbij je niet vecht of vlucht maar bevriest in het moment en geen uitweg voelt en overmand wordt.
Samen met jou ga ik kijken wanneer dit gebeurt, wat is de trigger. Het komt ergens vandaan. Dan gaan we met elkaar op zoek naar beheersing van de situatie zodat je weer een gevoel van controle krijgt. Vaak is angst of paniek een uitingsvorm van extreme stress of een onderliggend trauma of verlies.

Meer weten over extreme stress? klik hier
Meer weten over trauma? klik hier
 
Kom op, bevrijd jezelf. Maak een afspraak voor een gratis kennismaking en voel wij een klik hebben. Ik wil er heel graag voor je zijn!