Tarieven en vergoeding

 
 

Therapie kost €75,00 per gesprek.


 
* Tot 24 uur van tevoren kan je een afspraak afzeggen of verzetten. Daarna brengen we de helft van de kosten in rekening, uitzonderingen daargelaten.
* Als jouw werkgever of de gemeente de kosten betaalt komt er 21% BTW bovenop deze prijs, dit geldt ook voor ZZP-ers die een factuur willen om deze af te trekken van hun zakelijke kosten.

 

Hoe gaat het betalen in zijn werk?

Na de sessie ontvang je een bank-betaalverzoek via whats-app van de therapeut die je gesproken hebt. Ondernemers die de sessies op kosten van de zaak willen doen krijgen maandelijks een factuur. 

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn zorgverzekeraar?

Helaas wordt persoonlijke therapie, relatietherapie en burn-out hulp standaard niet vergoed door de zorgverzekeraar. Zij hebben bepaald dat er sprake moet zijn van een psychische stoornis (een diagnose binnen het DSM) om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen. Wij werken alleen met cliënten die geen stoornis hebben, maar wel steun kunnen gebruiken om verder te komen. Wil je een vergoeding vanuit je basis-ziektekostenverzekering dan moet je je aanmelden bij een eerstelijns psycholoog na verwijzing van de huisarts. Hier zijn lange wachtlijsten. Deze zal vervolgens bepalen wat jouw stoornis is en op basis daarvan een vergoeding regelen bij je zorgverzekeraar. 

Sommige therapievormen worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder het kopje "alternatieve/complementaire geneeswijzen". Dit verschilt enorm per verzekeraar. Wij voldoen (bewuste keuze) NIET aan de strenge eisen die daarvoor gelden. 
 
Wel zijn er andere mogelijkheden om de kosten voor de therapie eventueel vergoed te krijgen, lees hieronder verder.  

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn werkgever?

 Vaak wel. Er zijn 2 opties die je kan proberen. Wij helpen je daar graag bij;
 
Vanuit de wet Poortwachter, goed werkgeverschap;
In veel gevallen dat er sprake is van ziekte vanwege stress of  burn-out wil de werkgever meebetalen aan je therapie. Door de juiste hulp ben jij namelijk veel sneller en veel sterker weer terug op je werkplek en heeft de werkgever daar profijt van en bespaart dat de werkgever veel geld. De bedrijfsarts moet vaststellen dat een deel van jouw klachten werkgerelateerd zijn. Vervolgens ben je zelf vrij jouw hulpverlener te kiezen, ookal zeggen sommige werkgevers van niet. Wij kunnen je helpen de betaling rond te krijgen door ons plan van aanpak naar jouw werkgever te sturen samen met een kostenraming. Periodiek zullen wij jouw werkgever op de hoogte houden van de vorderingen zonder inhoudelijk op de sessies in te gaan. Verder hebben we overleg met jouw bedrijfsarts over werkhervatting ed. Bij akkoord gaan de rekeningen direct naar jouw werkgever.
 
Vanuit het opleidingsbudget, jouw POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan);
Meestal reserveert jouw werkgever een opleidingsbudget per medewerker.(In sommige CAO’s is dat zelfs verplicht).
Dit budget mag jij gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling, als jij maar kan aantonen dat dat ten goede komt van jouw werkprestaties. Je kan groeien in kennis, maar ook in vaardigheden. Wij kunnen helpen om hiervoor een verzoek in te dienen bij jouw werkgever. Petra is 15 jaar HR-adviseur geweest en weet precies hoe dit werkt. 
 

Zijn er nog andere mogelijkheden voor vergoeding?

Denk nog eens aan het volgende;
 
Als jij een traject ter verbetering van je kunnen en presteren bij ons volgt (persoonlijke ontwikkeling) en je kan aannemelijk maken dat je daardoor beter presteert dan kunnen we van deze kosten een factuur opmaken met begeleid schrijven voor in jouw administratie. Na aftrek van een drempelbedrag, mag je de rest van de kosten die je hebt gemaakt aftrekken van je belastingopgave.  Kijk voor het exacte bedrag en voorwaarden verder op www.belastingdienst.nl
 
Als je zzp'er bent dan mag je de kosten en de BTW aftrekken als bedrijfskosten voor opleiding of persoonlijke groei. Vraag ons hiervoor een gespecificeerde factuur. Doe dit wel voorafgaand aan de start van je hulptraject omdat we de BTW dan doorreken. 
 
Bij veel gemeenten is er via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) een een PersoonsGebondenBudget-pot voor mensen die in de knoop komen en hulp nodig hebben maar dit niet kunnen betalen. De aanmeldprocedure en voorwaarden hiervoor zijn per gemeente verschillend. Vervolgens kun je met dit budget hulp bij ons inkopen. Wij sturen, na goedkeuring van de gemeente-consulent, de rekening dan naar de uitvoeringsorganisatie die jouw budget beheerd. 

Als een gesprek uitloopt, jullie mij nog wat nasturen of ik bel je met een vraag, rekenen jullie dan extra kosten?

Nee, wij bewaken onze tijd, maar als het gesprek langer duurt dan vinden we dat geen enkel probleem en gaan we geen extra kosten rekenen. Ook als jij  tussendoor belt met een vraag of omdat je een peptalk nodig hebt dan rekenen we daar geen geld voor. Naast ons gesprek zijn we zelf ook tijd kwijt met het voortgangsverslag, het maken van een plan en weer inlezen voor het volgende gesprek. Deze tijd hoort bij het bedrag dat jij reeds hebt betaald.