Een mini retraite

Laat los en laad op!

Even weg van de 4 muren in huis die op je af komen...weg van de mensen van wie je houdt, maar soms ook wel erg lang dichtbij zijn... Tijd om te reflecteren, uit te zoomen en op te laden. Boek een mini-retraite bij Praktijk Betuwe. 

Spanning in je relatie, overprikkeld van je kinderen, niet meer echt kunnen ontspannen omdat werk en privé veel te veel in elkaar overlopen? Onrust door onzekerheid en de hogedrukpan waar je nu inzit.... Merk jij ook dat je jezelf echt tegenkomt in dit Corona-tijdperk? Tijd voor actie!

Tijdelijk is het mogelijk bij Praktijk Betuwe een mini-retraite te boeken met verschillende thema’s en zo eens echt stil te staan bij hoe het met je gaat en tegelijkertijd door verandering van omgeving en stilte om je heen eens helemaal tot rust te komen. Wat kan je verwachten?

Een retraite ziet er als volgt uit;

Om 18.30 uur kom je aan in onze praktijk, dat gevestigd is in het prachtige Betuwsch Badhuys. Wij huren het voorste deel van het Badhuys, daar komen verder geen gasten, dus je hebt privacy en rust. 

Je wordt verwelkomd door een van onze therapeuten en zij gaat met jou een 2 uur durend programma door over het onderwerp waar jij bij stil wilt staan. Onze therapeuten zijn allemaal HBO of universitair geschoolde psychosociaal therapeuten met veel ervaring in allerlei vraagstukken. Het wordt een diepgaand, spiegelend en misschien wel confronterende sessie waarbij we echt stilstaan bij wat er speelt in jouw hoofd en hart. 


Om 20.30 uur vertrekt de therapeut en jij blijft achter in een warm ingerichte fijne slaapkamer in het Badhuys. Je neemt zelf een eventueel hapje of drankje mee voor de avond. Bij de slaapkamer is een badkamer met ligbad waar je heerlijk gebruik van kan maken. Badspullen, een handdoek en een badjas liggen voor je klaar. Het Badhuys gedeelte met de sauna’s ed is niet toegankelijk helaas. Je verblijft in het deel dat bij Praktijk Betuwe hoort. 


De rest van de avond geniet je van rust, stilte, de boxspring bedden, het warme bad of een goed boek. Er is gratis WIFI, dus een serie kijken op je zelf meegebrachte mobiel of tablet is ook mogelijk. Alle tijd om te reflecteren op wat de sessie je gebracht heeft, wat te schrijven, muziek te luisteren....


De volgende ochtend staat er om 9.30 uur (of eerder naar wens) een kakelvers ontbijtje voor je klaar. Je krijgt dit in je kamer geserveerd. In de buurt start een prachtig klompenpad van 16 kilometer, dwars door de Betuwsche natuur. Bij het ontbijt krijg je van ons het startpunt. Je zou je retraite dus nog kunnen verlengen met een flinke wandeling mocht je dit willen. Daarna keer je weer huiswaarts. 


We hebben een 1 en een 2 persoons kamer. Een retraite samen met iemand die tot je huishouden behoord is ook mogelijk.

Dit arrangement kost €199,- voor 1 persoon 

en € 219,- voor 2 personen. 

We bieden dit aan op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavonden. Aanvraag wanneer er nog plek is kan via een appje naar Petra Nieuwenhuize op nummer 06-24455670. 

*Extra* Inmiddels is het weer mogelijk om vroeger aan te komen in het Badhuys en te genieten van een verse pastamaaltijd vooraf. Ook is het mogelijk om arrangementen van het Badhuys extra bij te boeken, zoals een massage of beautybehandeling. Wij kunnen dit ook voor voor jou erbij regelen. Geef maar door wat je wensen zijn. 

We bieden de volgende retraite thema's aan;

Relatiebooster

Een bijzondere sessie waarin je samen met je partner opnieuw ontdekt wat je ook alweer zo leuk, lief, spannend en bijzonder aan elkaar vindt. Na afloop staat de liefde weer voorop. We gaan het hebben over het fundament van een goede liefdesrelatie en de inhoud van de verschillende pilaren die jullie op jullie fundament hebben neergezet; maatjes, minnaars en teamsport. Hoe communiceren jullie, verstaan jullie de kunst van het ruzie maken? Is er een mooie balans tussen autonomie en verbondenheid? Mooie vragen om samen eens echt bij stil te staan. 


Omdat de sessie begeleidt wordt door een relatietherapeut is het zeker ook mogelijk eens wat zaken die er tussen jullie spelen bespreekbaar te maken, maar het vieren van de liefde tussen jullie staat voorop. In twee uur is niet alles uit te praten en recht te zetten, maar kan er zeker een mooi begin zijn gemaakt om elkaar weer eens echt tegen te komen! Destress your body and mind

Alles gaat al een tijd anders, veel meer of juist veel minder van wat je gewend bent. Je voelt onrust, onzekerheid, frustratie dat dingen buiten je invloedsfeer liggen. Je merkt dat je je beste beentje voorzet, er wat van probeert te maken, maar dat dat je ook wat kost. Het wordt steeds lastiger echt te ontspannen. De boel op een rijtje te houden. Je bent echt nog niet burn-out maar wel af en toe flink gestresst! 

 In deze workshop gaan we eens uitzoomen en kijken naar alle ballen die jij nu in de lucht moet houden, is je draagkracht daarvoor groot genoeg? We kijken naar je energiebalans en hoe jij oplaadt. Is ontspannen hetzelfde als niets doen? Aan het einde van deze workshop heb jij tools op maat in handen die jou gaan helpen om alles wat er op je afkomt nu vol te houden op een manier dat je ook nog plezier uit je leven kan halen.

Boost uit je (dreigende) burn-out

Je hebt een enorme drive, je wil alle ballen in de lucht houden. Het leven nu vraagt zoveel van je. Zoveel rollen, zoveel verwachtingen, zoveel actiepunten. Je voelt dat je uitgeput raakt. Zowel fysiek als geestelijk merk je steeds meer klachten, maar je kan dit proces niet stoppen...

In deze 2 uur durende booster gaan we in een snel effectief en confronterend programma kijken hoever je op weg bent richting een burn-out. In 4 stappen: weten-willen-kunnen-doen, komen we tot een probleem- en oplossingsanalyse geheel op maat voor jou.

 Na deze booster heb je volkomen helder waar je nu staat en waar je naartoe wilt en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Een sfeerimpressie

De praktijkruimte

Sfeervol ingericht voor een warme ontvangst waarbij je je snel op je gemak zult voelen. 

De relaxruimte

Een bank om in te ploffen. Je kijkt wijds uit over de landerijen. Verder, rust en stilte.  

De badkamer

Voorzien van alle gemakken. Laat het bad vollopen en dompel je onder in warmte.

De slaapkamer

Een comfortabel boxspringbed bied je een goede nachtrust. Buiten een vrij uitzicht.